Kuřecí chuťovky recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 1/ Na marinádu
- 1 kg kuřecího masa (prsa nebo vykostěné stehna)
- 4 vejce
- 5 lžic solamylu
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžičky worcestru
- 2 lžičky Maggi
- 2 lžičky pepře
- 2 lžičky soli
- 2-3 stroužky česneku
- 2/ plátky anglické slaniny nebo kolečka klobásy
- cibule
- popř tvrdý sýr
- country koření (k dostání u soukromých prodejců v marketech nebo na trzích)
Postup Kuřecí chuťovky
Postup přípravy receptu
-
1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí v odstavci č. 1.
Potom si nakrájíme maso na kousky tak akorát do pusy, které dáme přes noc do marinády.
Na druhý den maso posypeme country kořením /opatrně, marináda je slaná/, balíme do plátků anglické slaniny a spíchneme párátkem.
Pečeme v troubě na pečícím papíře vyhřáté na 180 st. cca 15 minut. Můžete různě obměňovat. Příklad: kousek masa, na to cibuli nebo pórek, na to kolečko tučnější klobásy a nahoru kousek tvrdého sýra atd. Fantazii se meze nekladou.
Můžeme dávat na kolečka tmavého pečiva, nebo pečivo můžeme dávat zvlášť.