Kuřecí chuťovky recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

1/ Na marinádu
1 kg kuřecího masa (prsa nebo vykostěné stehna)
4 vejce
5 lžic solamylu
4 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky worcestru
2 lžičky Maggi
2 lžičky pepře
2 lžičky soli
2-3 stroužky česneku
2/ plátky anglické slaniny nebo kolečka klobásy
cibule
popř tvrdý sýr
country koření (k dostání u soukromých prodejců v marketech nebo na trzích)

Postup přípravy receptu

  1. 1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí v odstavci č. 1.

  2. Potom si nakrájíme maso na kousky tak akorát do pusy, které dáme přes noc do marinády.

  3. Na druhý den maso posypeme country kořením /opatrně, marináda je slaná/, balíme do plátků anglické slaniny a spíchneme párátkem.

  4. Pečeme v troubě na pečícím papíře vyhřáté na 180 st. cca 15 minut. Můžete různě obměňovat. Příklad: kousek masa, na to cibuli nebo pórek, na to kolečko tučnější klobásy a nahoru kousek tvrdého sýra atd. Fantazii se meze nekladou.

  5. Můžeme dávat na kolečka tmavého pečiva, nebo pečivo můžeme dávat zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!