Kuřecí plátky s fazolkami recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

600 g kuřecích prsou
olivový olej
sůl
pepř
mletý kmín
mletý koriandr
400 ml drůbežího vývaru
2 lžíce meruňkové marmelády
100 g čerstvých nebo mražených zelených fazolových lusků
asi 10 černých oliv
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme, pak okořeníme mletým kmínem a koriandrem, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme meruňkovou marmeládu, fazolové lusky a olivy nakrájené na třetiny. Necháme asi 5 minut na mírném ohni podusit.

  2. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s rýží, kuskusem nebo jen čerstvým chlebem. Marmelády se nebojte, je tam báječná:o)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!