Kuřecí plátky s fazolkami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 600 g kuřecích prsou
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- mletý koriandr
- 400 ml drůbežího vývaru
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 100 g čerstvých nebo mražených zelených fazolových lusků
- asi 10 černých oliv
- petrželka
Postup Kuřecí plátky s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém oleji je ze všech stran opečeme, pak okořeníme mletým kmínem a koriandrem, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme meruňkovou marmeládu, fazolové lusky a olivy nakrájené na třetiny. Necháme asi 5 minut na mírném ohni podusit.
Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s rýží, kuskusem nebo jen čerstvým chlebem. Marmelády se nebojte, je tam báječná:o)