Kuřecí plátky s hlívou a žampiony nakyselo recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí prsní řízky
200 g hlívy ústřičné
400 g žampionů
2 velké pórky
citronová šťáva z 1 citrónu
1 lžička cukru
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
tmavá sójová omáčka
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
1/2 lžičky pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a potřeme směsí kurkumy, papriky, pepře, soli, sójové omáčky a oleje. Necháme odležet a mezitím na oleji opečeme hlívu, nakrájenou na kousky velikosti soust.

  2. K poloměkké hlívě přidáme pokrájené žampiony, krátce orestujeme a přisypeme pórek. Vše opečeme na skus, osolíme, zalijeme šťávou z celého citrónu a osladíme.

  3. Maso opečeme na pánvi z obou stran. Výpek zaprášíme moukou, povolíme studenou vodou a dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!