Kynutý bezlepkový koláč borůvkový recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 300 g polohrubá mouka Jizerka
- 200 g Unimix
- 1/2 kostky droždí
- 3 lžíce cukru
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- špetka soli
- 2 žloutky
- borůvky
- Náplň:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr dle potřeby
- 2 tvarohy
- Drobenka:
- 150 g Hrubá mouka Jizerka
- 100 g moučkového cukru
- 100 g Hery
Postup Kynutý bezlepkový koláč borůvkový
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek z trochou mléka, cukru a droždí a necháme jej vzejít.
Smícháme mouky se špetkou soli, cukru, přidáme žloutky, mléko, olej a vykynutý kvásek.
Vymícháme nelepivé těsto.
Těsto rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme náplní, vyložíme borůvkami a zasypeme drobenkou.
Takto jej necháme cca 10 min nakynout a pečeme při 170°C cca 25 min.
Náplň: uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku.
Necháme vychladnout,přišleháme tvaroh a cukr dle potřeby