Kynutý bezlepkový koláč borůvkový recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
300 g polohrubá mouka Jizerka
200 g Unimix
1/2 kostky droždí
3 lžíce cukru
250 ml mléka
100 ml oleje
špetka soli
2 žloutky
borůvky
Náplň:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr dle potřeby
2 tvarohy
Drobenka:
150 g Hrubá mouka Jizerka
100 g moučkového cukru
100 g Hery

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek z trochou mléka, cukru a droždí a necháme jej vzejít.

  2. Smícháme mouky se špetkou soli, cukru, přidáme žloutky, mléko, olej a vykynutý kvásek.

  3. Vymícháme nelepivé těsto.

  4. Těsto rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme náplní, vyložíme borůvkami a zasypeme drobenkou.

  5. Takto jej necháme cca 10 min nakynout a pečeme při 170°C cca 25 min.

  6. Náplň: uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku.

  7. Necháme vychladnout,přišleháme tvaroh a cukr dle potřeby


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!