Lašské žebírko recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 vepřových kotlet
- sůl
- tuk
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- mletá paprika
- polévková lžíce protlaku
- 1 kelímek smetany
- hladká mouka
- sterilovaný kopr
- vývar na podlití (pokud použijeme pol. kostku, dáváme až před dohotovením)
Postup Lašské žebírko
Postup přípravy receptu
-
Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme. Na nakrájené rozpuštěné slanině orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso (maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu kastrolu). Přidáme protlak, krátce opečeme, přidáme papriku a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Maso vytáhneme, šťávu zahustíme zásmažkou, dobře provaříme. Přilijeme kyselou smetanu, necháme projít varem a omáčku procedíme na maso. Přidáme kopr a krátce povaříme, aby se spojily chuti. Jako příloha můžou být brambory, rýže, těstoviny.