Lašské žebírko recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

5 vepřových kotlet
sůl
tuk
50 g slaniny
1 cibule
mletá paprika
polévková lžíce protlaku
1 kelímek smetany
hladká mouka
sterilovaný kopr
vývar na podlití (pokud použijeme pol. kostku, dáváme až před dohotovením)

Postup přípravy receptu

  1. Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme. Na nakrájené rozpuštěné slanině orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso (maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu kastrolu). Přidáme protlak, krátce opečeme, přidáme papriku a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Maso vytáhneme, šťávu zahustíme zásmažkou, dobře provaříme. Přilijeme kyselou smetanu, necháme projít varem a omáčku procedíme na maso. Přidáme kopr a krátce povaříme, aby se spojily chuti. Jako příloha můžou být brambory, rýže, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!