Marokánky zdravěji recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 150 g kandovaného ovoce
- 50 g brusinek
- 25 g goji (kustovnice)
- 300 g směsi ořechů a semínek
- (nejlepší poměr je: 150 g mandlí, 100 g lískáčů a zbytek sezam, slunečnice, chia)
- 1 celé vejce
- 1 lžíce medu
- 50 g třtinového cukru
- 40 g hladké mouky
- 50 g povoleného másla (lze použít i kokosový olej)
- 2-3 lžíce mléka
Postup Marokánky zdravěji
Postup přípravy receptu
-
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte. Pak vše smícháme dohromady.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru. Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut.
Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou. Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.