Masová polévka skoro maďarská recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 150 g kuřecích jater
- 150 g vepřová plec (kýta)
- 150 g telecí kýta
- 200 g žampiony
- 1 cibule
- sádlo
- mrkev
- petržel
- pepř
- sůl
- voda - (vývar z kostí)
- 200 ml zakysaná smetana
- hladká mouka
- petrželová nať
- koprová nať
Postup Masová polévka skoro maďarská
Postup přípravy receptu
-
Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, premiešavame, necháme zatiahnuť.
Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, povaríme, pridáme kocky zeleniny.
Ku koncu varu pridáme huby a kúsky pečienky - jater a dovaríme.
V smotane rozmiešame múku, vlejeme a prevaríme. Dochutíme vňaťami.