Masová polévka skoro maďarská recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

150 g kuřecích jater
150 g vepřová plec (kýta)
150 g telecí kýta
200 g žampiony
1 cibule
sádlo
mrkev
petržel
pepř
sůl
voda - (vývar z kostí)
200 ml zakysaná smetana
hladká mouka
petrželová nať
koprová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, premiešavame, necháme zatiahnuť.

  2. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, povaríme, pridáme kocky zeleniny.

  3. Ku koncu varu pridáme huby a kúsky pečienky - jater a dovaríme.

  4. V smotane rozmiešame múku, vlejeme a prevaríme. Dochutíme vňaťami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!