Mramorový koláč hruškový recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g Hery
250 g cukru
1 vanilin
4 vejce
500 g polohrubé mouky
1 prášku do pečiva
6 lžic mléka
2 lžíce kakaa
5 hrušek
4 lžíce hrubého cukru
3 lžíce meruňkové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem a vanilinem. Vmícháme vejce, 4 lžíce mléka a mouku s práškem do pečiva.

  2. Nalijeme polovinu světlého těsta do formy.

  3. Do zbytku těsta dáme zbytek mléka a kakao a nalijeme na světlé těsto.

  4. Z oloupaných a rozpůlených hrušek nakrájíme plátky, poklademe jimi těsto a posypeme hrubým cukrem.

  5. Pečeme při 175°C.

  6. Po upečení potřeme rozvařenou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!