Mramorový koláč hruškový recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g Hery
- 250 g cukru
- 1 vanilin
- 4 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášku do pečiva
- 6 lžic mléka
- 2 lžíce kakaa
- 5 hrušek
- 4 lžíce hrubého cukru
- 3 lžíce meruňkové marmelády
Postup Mramorový koláč hruškový
Postup přípravy receptu
-
Tuk utřeme s cukrem a vanilinem. Vmícháme vejce, 4 lžíce mléka a mouku s práškem do pečiva.
Nalijeme polovinu světlého těsta do formy.
Do zbytku těsta dáme zbytek mléka a kakao a nalijeme na světlé těsto.
Z oloupaných a rozpůlených hrušek nakrájíme plátky, poklademe jimi těsto a posypeme hrubým cukrem.
Pečeme při 175°C.
Po upečení potřeme rozvařenou marmeládou.