Newyorský cheesecake recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na korpus:
120 g nesoleného másla
250 g drcených sušenek karamelových Lotus (ammareti)
Na náplň:
380 g bílé čokolády
750 g plnotučného tvarohu
380 ml plnotučného mléka
lusk vanilky
60 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C, máslo si rozpustíme v kastrůlku, vmícháme rozdrcené sušenky, promícháme a vtlačíme na dno koláčové formy cca 28cm v průměru, kterou buď vymažeme důkladně máslem nebo vyložíme pečícím papírem a pečeme 12 minut. Dáme na stranu a necháme vychladnout.

  2. Náplň: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s mlékem. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se nám neudělal škraloup.

  3. Mezitím utřeme tvaroh s cukrem a dření s vanilky na krém a vmícháme polovinu rozpuštěné čokoády a poté jemně zbytek!

  4. Vlijeme do formy na korpus a necháme v chladničce alespoň 6 hodin.

  5. Ostrým nožem uvolníme prstenec formy a opatrně odstraníme! Ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo ovocem a zakysanou smetanou! Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!