Ořechový sumec recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

6 vajec
200 g cukr krupice
100 g mletých ořechů
150 g polohrubé mouky
50 g hladké mouky
6 lžic horké vody
1 balíček kypřícího prášku do perníku
250 ml ovocné marmelády
Krém:
500 g másla
2 vanilkové pudinky
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
400 ml mléka
rum
marcipánová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s ořechy a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Krém: z mléka, cukrů a pudinků uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.

  3. Z plátu podle šablony vyřežeme tvar sumce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, kterou vyřežeme se zbytku plátu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu poskládáme zase z kousků.

  4. Zbytek odřesků rozdrolíme, přidáme trochu krému, marmelády a rumu, vytvoříme hmotu, kterou naneseme po celém trupu sumce a uhladíme.

  5. Potom celého sumce potřeme krémem a necháme stuhnout.

  6. Po stuhnutí celého potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm.

  7. Rukama hezky přitiskneme k tělu sumce a přebytečné odřízneme. Potom dotvarujeme detaily a namalujeme ho potravinářskou barvou, já jsem smíchala černou se zelenou / touto barvou jsem obarvila i marcipán/. Na hřbetu jsem udělala hnědou barvou tečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!