Ovarové koleno s pikantním zelným salátem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové koleno
1 cibule
3 stroužky česneku
mrkev
kousek celeru
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
----
500 g kysaného červeného zelí
1 jablko
2 lžíce čerstvého křenu - nebo křeníku
lžíce medu
cukr podle chuti
sůl
pepř
lžíce oleje
jarní cibulka -bílá část

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme ve studené vodě. Do tlakového hrnce dáme zeleninu a koření. Vložíme koleno, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme cca 1 hodinu do měkka.

  2. Zelí, pokud je dlouhé překrájíme. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle, očištěný celer na jemném. Cibulku nakrájíme na drobno.

  3. Zelí smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Dáme uležet. Měkké koleno servírujeme společně se salátem a čerstvým chlebem.

  4. Taky můžeme podávat s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. Vývar použijeme na polévku, třeba gulášovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!