Ovocná kaše z quinoy recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

150 g quinoy
400 ml kokosového mléka
mléko dle požadované hustoty kaše
skořice mletá nebo vanilka, citronová či pomerančová kůra...
med, cukr, sirup... dle chuti
ovoce sezónní nebo kompotované, dle chuti
kokos, ořechy, mandle, čokoláda...

Postup přípravy receptu

  1. Quinou propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, dochutíme dle chuti skořicí, vanilkou, čerstvě strouhanou kůrou... a vaříme na mírném plameni cca 15 minut doměkka. Ke konci vařeni přiléváme mléko dle požadované hustoty kaše. Přilévat můžeme samozřejmě i další kokosové mléko.

  2. Po uvaření kaši dosladíme dle vlastní chuti medem, cukrem, sirupy... Pokud budeme kaši připravovat v zimě a během léta jsme si připravili zásoby pečeného čaje, můžeme ho použít i jako sladidlo.

  3. Do kaše vmícháme ovoce dle vlastní chuti: jahody, maliny, borůvky, rybíz, broskve, meruňky, jablka..., pokud budeme používat kompotované, šťávou z kompotu můžeme kaši jak osladit, tak i naředit během vaření do požadované konzistence.

  4. Kaši před podáváním můžeme dozdobit nasekanými ořechy, kokosem, čokoládou..., pokapat medem nebo sirupem... Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!