Pangasius v zelenině recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 filety z pangasius (cca 600 g)
2 cm široký plátek másla
3 větší žampiony
3 větší stroužky česneku
1 červená cibule
4 řapíky celeru
4 pl chilli sladké omáčky
1/4 masité červené papriky
1/4 masité žluté papriky
sůl
mletý pepř
trochu citronové šťávy
čerstvá zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Filety osušíme, lehce osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu.Žampiony na širší plátky, řapíky celeru, cibuli a česnek na tenké půlkolečka a obě papriky na drobné kostičky.

  3. Do větší pánve si dáme rozehřát máslo na které vložíme odpočaté filety a necháme prudce po obou stranách zatáhnout.

  4. Přidáme pokrájenou zeleninu, chilli omáčku, podlijeme 1dl horké vody a pod poklicí na mírném plameni dusíme 15minut.

  5. Poté poklici odstraníme, puštěnou šťávu na silnějším plameni zredukujeme na námi požadovanou hustotu a dle potřeby přisolíme. Podáváme s vařenými bramborami, posypané čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!