Pangasius v zelenině recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 3 filety z pangasius (cca 600 g)
- 2 cm široký plátek másla
- 3 větší žampiony
- 3 větší stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 4 řapíky celeru
- 4 pl chilli sladké omáčky
- 1/4 masité červené papriky
- 1/4 masité žluté papriky
- sůl
- mletý pepř
- trochu citronové šťávy
- čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Postup Pangasius v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Filety osušíme, lehce osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu.Žampiony na širší plátky, řapíky celeru, cibuli a česnek na tenké půlkolečka a obě papriky na drobné kostičky.
Do větší pánve si dáme rozehřát máslo na které vložíme odpočaté filety a necháme prudce po obou stranách zatáhnout.
Přidáme pokrájenou zeleninu, chilli omáčku, podlijeme 1dl horké vody a pod poklicí na mírném plameni dusíme 15minut.
Poté poklici odstraníme, puštěnou šťávu na silnějším plameni zredukujeme na námi požadovanou hustotu a dle potřeby přisolíme. Podáváme s vařenými bramborami, posypané čerstvou petrželkou.