Polévka z pravých hříbků recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

oříšek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky na jíšku
2 velké hrsti očištěných nakrájených pravých hříbků
1 velká brambora
1 masox
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem studené vody a jíšku rozmícháme dohladka.

  2. Pak vsypeme nakrájené hříbky, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, vložíme masox a dosolíme podle chuti.

  3. Polévku vaříme dobrou půlhodinku za občasného promíchání ode dna, aby se nám nepřipálila. Už nepřidávám žádná jiná dochucovadla ani koření, chuť a vůně praváků by se ztratila a to by byla velká škoda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!