Pravá Jihočeská bramborajda recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

3 brambory
1/3 celeru
1 větší mrkev
2 hrsti namočených sušených hub
3 stroužky česneku
1 cibule
asi 1 lžíci mleté papriky
kousek květáku
trošku sádla
hladká mouka
majoránka
něco kmínu
pažitka či petrželka
libeček
pepř
sůl
můžeme přidat
masox, Vegetu nebo zeleninový vývar- kdo nechce nedává

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu.

  2. Chvilku promícháváme, zalijeme vodou (2 litry) a přidáme namočené houby i s vodou, necháme vařit na menší teplotě až všechno změkne.

  3. Mezi tím si dáme zbytek sádla do malého kastrůlku a na něm necháme zpěnit papriku a majoránku, jen chvilku, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme trochou vody, přidáme mouku, rozmícháme a nalijeme do polévky, nebo si uděláme tmavší jíšku.

  4. Doladíme pepřem, solí, kdo chce může přidat masox, Vegetu, nebo zeleninový vývar, převaříme, vypneme a zasypeme pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!