Pštros na paprice recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 300 g pštrosího masa
- mletá sladká paprika
- 1/2 pórku
- máslo
- sůl
- pepř
- Hraška na zahuštění
- mléko
Postup Pštros na paprice
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme pórek nakrájený na kousky. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a přidáme pštrosí maso nakrájené na kousky. Orestujeme, aby se maso zatáhlo a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme, než je maso měkké.
Když je maso měkké (průběžně zkoušíme), vytáhneme maso a šťávu rozmixujeme. Zahustíme Hraškou, povaříme 15-20 minut a přilijeme trochu mléka. Povaříme, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s knedlíkem, můžou být i těstoviny.