Ragú z růžičkové kapusty recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

400 g růžičkové kapusty
500 g brambor
100 g uzené slaniny
1 cibule
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
200 ml smetany
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce suchého vermutu
1 žloutek
pepř
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájame slaninu na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na kocky nakrájané zemiaky a očistený kel, osolíme, zalejeme vývarom a zakryté dusíme cca 15 minút.

  2. Na masle krátko opražíme múku, zalejeme smotanou a rozvaríme. Pridáme k zelenine a spolu 10 minút na slabom plameni povaríme.

  3. Za stáleho miešania vlejeme citrónovú šťavu a vermut, pridáme korenie, cukor a ak treba, dosolíme.

  4. Žĺtok rozmiešame v troche omáčky, ktorú odoberieme z hrnca, a vlejeme späť do omáčky. Premiešame.

  5. Pred podávaním na tanieri posypeme sekanou pažitkou. Podávame samostatne s chlebom alebo s na masle opečenou rybou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!