Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg rebarbory
125 ml vody
šťáva z jednoho citrónu
čerstvý oloupaný zázvor (cca 5 cm kořen)
750 g cukru
60 g kandovaného zázvoru (prodejny zdravé výživy a sušených plodů)
2 pol. lžíce jemně nasekané čerstvé máty

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky (cca 1 cm).

  2. Vložte do hrnce, přidejte citrónovou šťávu a vodu (nedávejte víc než v receptu, rebarbora pustí hodně vody sama) a přiveďte k varu. Čerstvý zázvor rozkrojte na cca 5 kousků.

  3. Za častého míchání vařte až do změknutí rebarbory. Pak odstraňte zázvor.

  4. Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přiveďte směs opět k varu a míchejte až do zhoustnutí. Odstraňujte postupně pěnu.

  5. Přidejte nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a nasekanou mátu. zamíchejte a ihned plňte do sklenic.

  6. Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!