Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg rebarbory
- 125 ml vody
- šťáva z jednoho citrónu
- čerstvý oloupaný zázvor (cca 5 cm kořen)
- 750 g cukru
- 60 g kandovaného zázvoru (prodejny zdravé výživy a sušených plodů)
- 2 pol. lžíce jemně nasekané čerstvé máty
Postup Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky (cca 1 cm).
Vložte do hrnce, přidejte citrónovou šťávu a vodu (nedávejte víc než v receptu, rebarbora pustí hodně vody sama) a přiveďte k varu. Čerstvý zázvor rozkrojte na cca 5 kousků.
Za častého míchání vařte až do změknutí rebarbory. Pak odstraňte zázvor.
Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přiveďte směs opět k varu a míchejte až do zhoustnutí. Odstraňujte postupně pěnu.
Přidejte nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a nasekanou mátu. zamíchejte a ihned plňte do sklenic.
Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.