Smetanová okurková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 mrkve
1 menší petržel
1/2 malého celeru
2 brambory
1/2 kg rychlokvašek (váha i s lákem)
majoránka
sůl
2 nové koření
1 bobkový list
4 celé pepře
zakysaná smetana (kelímek)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání osmahneme, zalijeme přibližně půl druhým litrem vody a vaříme dokud zelenina není poloměkká.

  3. Poté přidáme i brambory a když ty jsou skoro měkké, nastrouháme do polévky na hrubém struhadle okurky.

  4. Polévku dokořeníme majoránkou, povaříme ještě krátkou chvíli tak, aby se nám pospojovaly všechny chuti, ochutnáme, případně jemně osolíme a pak postupně vmícháme zakysanou smetanu.

  5. Přibližně půl kelímku rozmícháme s trochou polévky a vmícháme vše k celku, necháme přejít varem, ochutnáme a pokud vyžadujeme ještě kyselejší chuť dodáme i stejným způsobem zbytek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!