Řecký guláš s olivami recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 2 plátky kuřecích prsou
- 2 plátky vepřové krkovičky
- 2 plátky uzeného masa
- 4 větší cibule
- 5 lžic červeného vína
- 5 lžic olivového oleje
- 5 lžic rajského protlaku
- sůl
- pepř
- 4 bobkové listy
- 2 lžíce másla
- 4 stroužky česneku
- 1 sáček zelených oliv nebo černých oliv
- 10 dkg slaného tvarohu
- hladká mouka na zahuštění
Postup Řecký guláš s olivami
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nakrájíme na nudličky, cibule nakrájíme na střední kostičky, česnek rozmačkáme. V hrnci rozehřejeme olej na něm orestujeme do červena cibuli, česnek a poté maso nakrájené na proužky a všechno zprudka opečeme.
Přidáme sůl, pepř, víno, rajskou šťávu, bobkový list a pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.Asi 3/4 hodiny před koncem přidáme olivy (mohou být zelené i černé, podle chuti), lžíce másla a mírně zaprášíme moukou aby guláš zhoustl.
Podáváme s bílým pečivem nebo s bramborem. Porce ozdobíme zbylými olivami a pár kostičkami slaného sýra.