Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

TĚSTO:
5 vajec
120 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
NÁPLŇ:
odkrojky z těsta
50 g sušených brusinek
50 g másla
1,5 lžíce kakaa
2-3 lžíce vaječného likéru
3 lžíce uvařené silné kávy
ŠLEHAČKA:
250 ml smetany ke šlehání
2 Ledové kaštany
50 g čokolády na vaření
brusinkový džem - může být i jiný, ale kyselejší
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme.

  2. Na těsto ušleháme bílky, pak za stálého šlehání přisypáváme cukr, přidáme žloutky a ještě chvíli šleháme, nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut.

  3. Po vychladnutí odřízneme po šířce dva 10 cm pásy. Zbytek těsta rozdrobíme do mísy, přidáme brusinky, povolené máslo, kakao, kávu, vaječný likér a vypracujeme vláčnou hmotu.

  4. Oba pásy těsta potřeme džemem, na jeden naneseme brusinkovou hmotu a přiklopíme druhým - džemem dospod.

  5. Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a potřeme jí nejprve boky a zbytek naneseme navrch řezů. Ozdobíme strouhanou čokoládou a dáme do lednice, lepší jsou až druhý den, pěkně se rozleží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!