Salát s hovězím masem recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

1 velká hlíza batátu (sladká brambora)
1 salát druh Lollo biondo
500 g hovězí steak (plátek asi 35 mm vysoký)
2 malé chilli papričky
4 jarní cibulky
1 malá plechovka fazolových lusků
sůl
Dresing:
40 ml rybí omáčky
70 ml limetkové šťávy
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
2 lžice hrubě nasekané máty
2 lžice hrubě nasekaných lístků koriandru
40 ml hnědého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Čersté rozčtrcené batáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme a dáme vychladit.

  2. Poté nakrajíme na proužky nebo na kostky.

  3. Chilli papričky nakrájíme na plátky a cibulky na větší kusy. Fatolky vyjmeme z plechovky a necháme okapat.

  4. Maso opečeme asi 4 minuty na každé straně, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky.

  5. Dresink si připravíme z rybí omáčky, limetkové šťávy, cukru, česneku a citronové kůry. Zamícháme aby se rozpustil cukr a přidáme mátu a koriandr. Dobře promícháme a vložíme na 15 minut do ledničky.

  6. Na talíř položíme nejprve salátový základ, na něj klademe pokrájenou zeleninu, maso, batáty. Nakonec zalijeme připraveným dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!