Špaldoto s parmezánem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

300 g špaldových krup
1 cibule
40 g sušených hub
1 mrkev
½ paprikového lusku
hrst nakrájeného bílého zelí
2 celá rajčata z plechovky
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička kurkumy
2 stroužky česneku
1 hrst směsi petrželky, libečku a medvědího česneku
1 lžíce oleje
zeleninový vývar
sůl
pepř
asi 80 g parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Špaldu propláchneme a necháme 1 hodinu ve vodě. Namočíme i sušené houby.

  2. Špaldu po hodině scedíme a společně s namočenými houbami vaříme v zeleninovém vývaru pod pokličkou doměkka asi 30-40 min.

  3. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nudličky mrkve, po chvilce i nudličky zelí a nasekaný česnek. Restujeme asi 5 minut.

  4. Přidáme rajčata, worcester a hrst bylinek a krátce podusíme.

  5. Opečenou zeleninu promícháme se scezenou špaldou.

  6. Na závěr nastrouháme parmezán. Opět promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!