Strapačky se zelím recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
30 g sádla
100 g špeku
200 g cibule
500 g kysaného zelí
hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz nokové síto.

  2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povaříme, scedíme a promícháme s trochou sádla.

  3. Špek nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Špek vypečeme, osmahneme na něm cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí, prohřejeme a nakonec smícháme s vařenými noky a jemně sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!