Variace na fondue aneb narozeninová oslava bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

brambory
olivový olej
sůl
česnek
oregano
sladká paprika
drcený kmín
červená a žlutá paprika
mrkev
kukuřičné bezlepkové křupky
sojanéza
sojový jogurt
kečup
chilli koření
pažitka
cibule
pórek
česnek
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce důkladně umyjeme a vaříme 10 minut (ne zcela doměkka). Poté vodu slijeme a necháme je vychladnout. Studené brambory nakrájíme i se slupkou na měsíčky.

  2. V misce si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, soli, prolisovaného česneku, oregana, sladké papriky a drceného kmínu. Případně můžeme všechno koření nahradit sáčkem koření na Americké brambory, zde však pozor na jeho bezlepkovost. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ze všech stran potřeme marinádou. Pečeme ve vyhřáté troubě do křupava.

  3. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Kukuřičné křupky jsou přímo připravené ke konzumaci.

  4. Sojanézu a sojový jogurt smícháme v poměru 1:1, osolíme a opepříme. Rozdělíme na pět stejných dílů.

  5. První necháme bílý a případně jen dosolíme a dopepříme.

  6. Do druhého přidáme podle chuti kečup nebo rajský protlak a chilli.

  7. Do třetího vmícháme jemně nasekanou pažitku a cibuli.

  8. Do čtvrtého vmícháme prolisovaný česnek a najemno nakrájený pórek.

  9. Do pátého vmícháme jemně nasekanou cibuli a kari koření.

  10. Hosté si napichují americké brambory, zeleninu a kukuřičné křupky a omáčejí je v libovolném dresinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!