Velikonoční papáníčko recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- máslo
- cibule
- hladká mouka
- zeleninový vývar
- šlehačka
- ředkvičky
- pažitka
- sůl
- pepř
- vejce uvařená natvrdo (vykoledovaná)
- na posypání řeřicha (nebo petrželka)
Postup Velikonoční papáníčko
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zředíme zeleninovým vývarem a šlehačkou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Přidáme na kousky nakrájené ředkvičky, nasekanou pažitku, osolíme a opepříme. Vejce uvařená natvrdo rozkrájíme na dílky, vložíme do omáčky, prohřejeme a nakonec posypeme řeřichou.
Podáváme s rohlíkem nebo s bramborem.
Množství ingrediencí neuvádím, dělám od oka, na 1 porci dejte 1/2 většího svazku ředkviček, max.1/2 kelímku šlehačky, 1-2 vejce a to ostatní podle zvyklostí.