Velikonoční papáníčko recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

máslo
cibule
hladká mouka
zeleninový vývar
šlehačka
ředkvičky
pažitka
sůl
pepř
vejce uvařená natvrdo (vykoledovaná)
na posypání řeřicha (nebo petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zředíme zeleninovým vývarem a šlehačkou a za stálého míchání přivedeme k varu.

  2. Přidáme na kousky nakrájené ředkvičky, nasekanou pažitku, osolíme a opepříme. Vejce uvařená natvrdo rozkrájíme na dílky, vložíme do omáčky, prohřejeme a nakonec posypeme řeřichou.

  3. Podáváme s rohlíkem nebo s bramborem.

  4. Množství ingrediencí neuvádím, dělám od oka, na 1 porci dejte 1/2 většího svazku ředkviček, max.1/2 kelímku šlehačky, 1-2 vejce a to ostatní podle zvyklostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!