Vepřová játra se šunkovou rýží recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 300 g vepřových jater
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 50 g anglické slaniny (plátkové)
- 1 lžička Mexického koření
- sůl
- 3 lžičky hladké mouky
- 200 g vařené rýže
- 50 g šunky od kosti
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 lžička slunečnicového oleje
Postup Vepřová játra se šunkovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky.
Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.
Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Provaříme, odstavíme a dochutíme solí.
Šunku nakrájíme na malé kousky a společně s hráškem jí prohřejeme na lžičce oleje a směs vmícháme do uvařené rýže.