Zavařená a v troubě pečená rajčata recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

rajčata
česnek
bazalka (lístky)

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky umyjeme a uložíme do fliaš. Ak sú veľké, rozrežeme ich.

  2. Do každej fľaše dáme strúčik cesnaku a lístok bazalky.

  3. Otvorené (neuzavreté) fľaše postavíme na plech do rúry pri teplote 220°C.

  4. Necháme ich v rúre dovtedy, kým šťava, ktorú pustia, ich nezakryje (cca 20-25 min, záleží od odrody paradajok).

  5. Potom fľaše opatrne z rúry vyberieme, uzavrieme a otočíme hore dnom.

  6. Necháme vychladnúť.

  7. Paradajky používame pod mäso, ako polotovar na iné jedlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!