Zelenina s tofu a rýží recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

slunečnicový olej
lžička fenyklu
lžička koriandru
lžička římského kmínu
lžička dlouhého pepře
brambory
cibule
mrkev
pórek
celer
dýně Hokaido
hladká mouka
voda
uzené Tofu
2 lžičky másla
rýže Basmati
hořčičné semínka Sabdži

Postup přípravy receptu

  1. Slunečnicový olej dejte na pánev. Přidejte lžičku fenyklu, lžičku koriandru, lžičku římského kmínu, lžičku dlouhého pepře. Brambory ostrouhejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli, pórek, mrkev, celer nakrájejte na kostičky a dýni hokaido. Koření dělejte na pánvičku a smažte asi minutku. Postupňě přidávejte zeleninu podle tvrdosti. Když je zelenina měkká, poprašte hl. moukou. Chvíli povařte.

  2. Uzené tofu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvičce na másle.

  3. Rýže: Slunečnicový olej dejte na pánev, přidejte lžičku hořčičného semínka, hrnek umyté rýže a opékejte na pánvi do růžova. Zalijte 2 hrnky vody, osolte a dejte péct do trouby. Pečte tak dlouho, dokud se voda nevypaří. Podávejte se zeleninou a tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!