Zeleninový nákyp s uzeným masem recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

60 dkg míchané zeleniny
mrkev
květák
hrášek
fazolky
kedlubny
kapusta
20 dkg pečeného vepřového masa
4 dkg hrubé mouky
4 dkg másla
3 dl mléka
2 vejce
petrželka
sůl
pepř
tuk
strouhanka na vysypání formy
tuk na vymaštění formy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.

  2. Zeleninu poklademe vepřovým pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku.

  4. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, usekanou petrželku, sůl, pepř a nakonec tuhý sníh.

  5. Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!