Zeleninový nákyp s uzeným masem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 60 dkg míchané zeleniny
- mrkev
- květák
- hrášek
- fazolky
- kedlubny
- kapusta
- 20 dkg pečeného vepřového masa
- 4 dkg hrubé mouky
- 4 dkg másla
- 3 dl mléka
- 2 vejce
- petrželka
- sůl
- pepř
- tuk
- strouhanka na vysypání formy
- tuk na vymaštění formy
Postup Zeleninový nákyp s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
Zeleninu poklademe vepřovým pokrájeným na kostičky a krátce zapečeme v troubě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a dobře provaříme v hustší omáčku.
Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, usekanou petrželku, sůl, pepř a nakonec tuhý sníh.
Zeleninu s masem přelijeme omáčkou a dopečeme.