Zelník s mletým masem na plechu recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 200 g mletého vepřového masa
- 1 větší brambor nastrouhaný na hrubo
- 500 g kysaného zelí
- 100 g uzeného bůčku nebo angl. slaniny na posypání
- lžíce oleje
- 2 vejce
- 3 stroužky utřeného česneku
- 2 nakrájené jarní cibulky
- lžíce sušené cibule
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- mletý kmín
- majoránka nebo oregano
- sůl
- pepř
- vaše oblíbené bylinky nebo trochu koření na pizzu
Postup Zelník s mletým masem na plechu
Postup přípravy receptu
-
Zelí lehce vymačkáme (vodu vypijeme) a pokud je moc dlouhé, překrájíme. Do mísy dáme maso, koření, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
K masové směsi přidáme mouku, prášek, cibuli a zbytek surovin. Všechno promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramborák.
Připravíme větší plech s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a nahoře posypeme kostičkami bůčku (anglická trochu prská). Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlaté barvy.