Znojemský vepřový závitek recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřové kýty - (4 větší plátky)
sůl
mletý pepř vše zhruba -
10 g sardelové pasty
50 g měkkého salámu nebo šunky - plátky
60 g sterilovaných okurek
2 vejce
1 větší cibule
60 g sádla nebo olej
50 g hladké mouky
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku si osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme do sražení a necháme prochladnout. Místo tuku můžeme použít i drobně nakrájenou, rozškvařenou uzenou slaninu.

  2. Plátky masa naklepeme do šířky, potřeme sardelovou pastou, opepříme, poklademe plátky salámu nebo šunky a navrstvíme míchaná vajíčka s okurkami. Plátky svineme do závitku a upevníme párátky, na povrchu trochu osolíme.

  3. Cibuli si osmahneme na zbylém tuku dorůžova, vložíme závitky, ze všech stran trochu opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Pak závitky vyjmeme, šťávu zahustíme, necháme dobře zvolna provařit, procedíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili párátka, šťávu ještě mírně necháme zavařit a dochutíme.

  5. Místo sardelové pasty se může použít i hořčice, ale maso osolíme, chuť bude trochu jiná, taky pak do hotové šťávy můžeme ještě přidat orestované, drobně krájené sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!