Bašta Bohů recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
15 dkg cukru
15 dkg másla
1 vejce
1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
1/2 skleničky mléka
Jablka-povidla:
2 kg jablek
cukr
skořice
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout.

  2. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit.

  3. Potom na pekáče dáme těsto samozřejmě ne v bochníku, ale jako placka přes celý pekáč.

  4. Na to vychlazená jablka a ze zbytku těsta nějak dozdobit. Pečeme na 220°C a délka podle barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!