Broskvovy sorbet recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g broskví nebo jakéhokoliv drobného ovoce
(borůvky, jahody, směs ovoce)
500 ml cukrového rozvaru
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme cukrový rozvar, tudíž 250 g cukru a 250 ml vody dáme do kastrolku a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Poté dáme vychladit.

  2. Nakrájíme broskve na kousky. Já je nakrájela a dala do mrazáku na 24 hod. Pak ovoce dejte do mixeru a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte do cukrového rozvaru, ochuťte citrónovou šťávou. Nebojte se, že sorbet bude hodně sladký, mražením se sladkost stáhne.

  3. Připravenou směs přendáme do nerezové misky nebo krabičky vhodné do mrazáku a dáme mrazit. Během hodiny 2x promícháme, aby se neudělaly ledové krystalky. Polozmrzlou směs vytáhneme zhruba za 5 hod. a znovu rozšleháme a dáme zpět do mrazáku. Mrazíme přes noc. Před servírováním necháme 5 min. povolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!