Celozrnné bagely recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 3 hrnky celozrnné mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1,3 hrnku teplé vody
- 1/2 balíčku kvasnic nebo 1/2 balíčku sušeného droždí
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíci soli
- 1 vejce
Postup Celozrnné bagely
Postup přípravy receptu
-
Smícháme si mouky, ve směsi si uděláme důlek, do kterého dáme kvasnice, přilijeme trochu teplé vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Poté promícháme s moukami, přidáme zbytek vody a vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.
Z těsta si tvoříme válečky, které spojujeme konci k sobě tak, aby nám uvnitř vzniklo oko.
V hrnci si přivedeme vodu k varu a postupně do ní vkládáme bagely, které vaříme minutu z každé strany.
Bagely poté z vody vytáhneme, dáme na pečicí papír a potíráme vajíčkem smíchaným s lžící soli a lžící vody.
V závěru ještě můžeme posypat semínky, mákem či čímkoliv jiným.
Pečeme na 200°C asi 30-35 minut, raději v průběhu pečení bagely kontrolujte.