Dalamánkové špičky recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

1. těsto
140 ml vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
100 g žitné chlebové mouky
60 g hladké mouky
Dále je třeba 140 ml vody
50 g změklého margarínu
1,5 lžičky soli
50 g Solamylu
60 g žitné chlebové mouky
230-240 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout.

  2. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto).

  3. Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu.

  4. Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!