Francouzské palačinky (crepes) se sýrovo-špenátovou náplní recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

Palačinky:
2 lžíce másla
100 g hladké mouky
250 ml mléka
3 vejce
špetka soli
Náplň:
50 g másla
40 g hladké mouky
230 ml smetany ke šlehání
500 g mraženého špenátu
3 stroužky česneku
1 bylinková kostka
130 g Madelandu

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak necháme rozmrznout.

  2. Na mírné teplotě necháme rozehřát máslo, odstavíme, přidáme mléko, mouku, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Těsto necháme nejméně 30 minut odpočinout.

  3. V jiném hrnci opět rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou.

  4. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, bujonovou bylinkovou kostku a jemně nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se sýr neroztaví v omáčce. Na másle usmažíme tenké palačinky a plníme je připravenou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!