Francouzské palačinky (crepes) se sýrovo-špenátovou náplní recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Palačinky:
- 2 lžíce másla
- 100 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 3 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 230 ml smetany ke šlehání
- 500 g mraženého špenátu
- 3 stroužky česneku
- 1 bylinková kostka
- 130 g Madelandu
Postup Francouzské palačinky (crepes) se sýrovo-špenátovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak necháme rozmrznout.
Na mírné teplotě necháme rozehřát máslo, odstavíme, přidáme mléko, mouku, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Těsto necháme nejméně 30 minut odpočinout.
V jiném hrnci opět rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou.
Přidáme špenát, prolisovaný česnek, bujonovou bylinkovou kostku a jemně nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se sýr neroztaví v omáčce. Na másle usmažíme tenké palačinky a plníme je připravenou směsí.