Kytičky s krémem recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

TĚSTO:
250 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
50 g cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce zakysané smetany
175 g rozpuštěného másla
KRÉM:
600 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
150 g kvalitní hořké čokolády s obsahem kakaa 75-85%
3 lžíce rumu nebo brandy
3 lžíce cukru moučky
1 tmavá cukrářská poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky.

  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, vykrájíme kytičky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 15 minut. Zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí – pokud na ní nic nelepí, kytičky jsou světlé a na dotek ¨pružné¨, je hotovo (ztvrdnou až za několik minut po sundání z plechu).

  3. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Rozpustíme čokoládu a ještě teplou ji vlijeme do smetany a pořádně promícháme, aby vznikl lehký krém. Pak vmícháme rum a moučkový cukr. Hotový krém dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice.

  4. Krém naneseme zdobícím sáčkem na polovinu kytiček, druhou polovinou je přiklopíme. Necháme ztuhnout v chladu. Pak je potřeme polevou. Můžeme posypat mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!