Luxusní čokoládové trojhránky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- 2 kostky tvarohu (500 g)
- 250 g másla
- 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena)
- 4 lžíce mletého cukru
- Čokoládová poleva:
- 2 čokolády na vaření
- 100 ml smetany
- 50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Postup Luxusní čokoládové trojhránky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.
Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.
Mezitím připravíme krém: V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min na 1 hodinu vychladit.
Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.