Pelmeně s petrželkovou omáčkou recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 250 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- voda
- 250 g mletého masa
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 ml bílého vína
- 100 ml mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 bylinková kostka (Vitana Natur)
- 1 svazek zelené petrželky
- sůl
- pepř
Postup Pelmeně s petrželkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na náplň osmažíme mleté maso s jemně nakrájenou cibulí na másle, osolíme a necháme vychladnout.
Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme, vykrojíme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed položíme lžičku mletého masa, přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě. Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme asi 10 minut.
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, posypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko, šlehačku a přidáme bylinkovou kostku. Provaříme asi 10 minut, přidáme jemně nasekanou petrželku, dosolíme a už jen prohřejeme. Můžeme dochutit pár kapkami citrónové šťávy.
Pelmeně přelijeme omáčkou a posypeme drceným pepřem.