Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 pstruh
- 1/2 malého másla
- bylinková sůl (Just)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- citrónová štáva
- voda na podlévání
Postup Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí
Postup přípravy receptu
-
Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř.
Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme.
Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a necháme nějakou dobu odležet (stačí 2 hodiny).
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Před pečením (absence grilu vůbec nevadí) vyjmeme česnek a do bříška vložíme trochu másla.
Pstruha uložíme do alobalového lůžka (neuteče nám máslo ani šťáva) na pár kousků másla,které dáme i na vrch, zasypeme a obložíme zbylou cibulí.
Pečeme podle velikosti pstruha (cca 30-50 min), občas mírně podléváme vodou.