Pstruh na másle a na cibulce s bylinkovou solí recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 pstruh
1/2 malého másla
bylinková sůl (Just)
1 cibule
1 stroužek česneku
citrónová štáva
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř.

  2. Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme.

  3. Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a necháme nějakou dobu odležet (stačí 2 hodiny).

  4. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Před pečením (absence grilu vůbec nevadí) vyjmeme česnek a do bříška vložíme trochu másla.

  5. Pstruha uložíme do alobalového lůžka (neuteče nám máslo ani šťáva) na pár kousků másla,které dáme i na vrch, zasypeme a obložíme zbylou cibulí.

  6. Pečeme podle velikosti pstruha (cca 30-50 min), občas mírně podléváme vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!