Špenátová večeře za babku recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1 kostka zmrazeného špenátu
4 vejce
3 stroužky česneku
sůl
pepř
lžička másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu.

  2. Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila, přidáme, ale jen trochu, aby špenát nebyl nasuchu. Jak špenát povolí a je zcela rozmražený (je to chvilička), osolíme ho a opepříme. Chvíli dusíme, aby se odpařila všechna voda a přidáme rozmačkaný česnek, zamícháme a můžeme přidávat vejce.

  3. Na každé vejce přijde špetka soli. Nyní již mícháme, aby se vejce spojila se špenátem.

  4. Nakonec vmícháme lžičku másla a promícháme. Příloha: čerstvý chlebík, nebo topinka


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!