Vanilkovo-citronove muffiny s jahodovym a bananovym mascarpone kremem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

(na 12 muffin)
160 g měkkého másla
120 g práškoveho cukru
3 vejce
165 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
postrouhaná kůra z 1 citronu
Krem
(na 12 muffin)
250 g mascarpone
250 ml šlehačkové smetany
5-6 PL Nesquik bananový (alebo jahodovy)

Postup přípravy receptu

  1. Najprv si pripravime krem. Je dobre, ak ho zachladime v chladnicke aspon 30 minut pred pouzitim.

  2. Vyslahame slahackovu smotanu. Rucne vymiesame mascarpone s Nesquikom a potom pridame vyslahanu slahacku.

  3. Jemnymi kruzivym pohybmi zmiesame obe masy tak, aby sme dostali krasny zamatovy kompaktny krem. Nedoporucujem slahat mascarpone mixerom, lebo ma tendenciu velmi zrednut. Ak chcete oba kremy, treba upiect 24 muffin alebo mascarpone a slahacku rozdelit na dve casti, ale potom si upravte aj mnozstvo jahodoveho a bananoveho Nesquiku.

  4. Priprava muffin: Zmakknute maslo s cukrom vyslahame do peny.

  5. Po jednom pridavame vajicka a dobre preslahame. Vsetky surovivny maju byt izbovej teploty.

  6. Potom pridame vanilkovy extrakt a postruhanu citronovu koru. Opat dobre preslahame.

  7. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku s praskom do peciva.

  8. Cesto rozdelime do 12 papierovych kosickov. Malou lyzickou zarovname vrch a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 °C asi 20 minut. Kontrola spajlou.

  9. Vyberieme a nechame vychladnut na mriezke.

  10. Po vychladnuti na muffiny nanesieme krem pomocou cukrarenskeho vrecka. Dozdobime podla lubovole (cerstvym ovocim, perlickami, coko struzlinkami a pod.)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!