Plněná vepřová kapsa se žampionovou náplní recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová kotleta (kýta)
žampiony
jarní cibulka
anglická slanina
sušená rajčata
olej
sůl
pepř mletý
hladká mouka
Sýrová omáčka:
plísňový sýr Niva
tavený smetanový sýr
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme asi na 1,5 cm silné plátky, prořízneme do nich kapsu, osolíme, opepříme, potřeme olejem i uvnitř a necháme odpočinout v lednici.

  2. Připravíme náplň: na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu oleje, chvilku orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, restujeme asi pět minut, přidáme nakrájenou cibulku a sušená rajčata a chvilku ještě orestujeme.

  3. Vychladlou nádivku plníme do kapes, uzavřeme párátky nebo kovovýma jehlama, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

  4. Dáme do pekáčku, přikryjeme a dopečeme asi 20 minut v troubě.

  5. Sýrová omáčka: rozehřejeme mléko, přidáme sýry a za stálého míchání prohříváme do zhoustnutí.

  6. Kapsy dáme spolu s různě upravenýma bramborama na talíře, dozdobíme zeleninkou a přelejeme omáčkou. Pak už jen stačí popřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!